ISBN: 9788491127932
Tamaño: 152 X 228
Páginas: 258
Categoría: FICCIÓN HISTÓRICA
Encuadernación: Tapa Blanda

Sota la volta del cel

15.9 (Papel)
3.99 (eBook)

A la Catalunya del segle XVII la Joana, una jove del Lluçanès, és l’última descendent d’una nissaga de dones remeieres i llevadores, guardianes de coneixements ancestrals que utilitzen el que la natura els ofereix per guarir. Al mateix temps que coneix l’amor d’un jove bandoler, el Martí, s’ha d’enfrontar a les acusacions de bruixeria llençades sobre ella i la seva mare. Gràcies a l’ajut del Martí aconseguirà fugir i els dos joves iniciaran un periple per diversos pobles del Montseny, enmig de l’epidèmia de cacera de bruixes que va envair Catalunya en aquells anys. Finalment arribaran a Hostalric, població aparentment lliure de supersticions, on esperen començar una nova vida. Però els coneixements de la Joana i els estranys poders que sembla posseir la faran víctima de les xafarderies de la gent del poble, al temps que les activitats del Martí els enfrontaran al malvat Eudald Comamala, el poderós administrador del vescomtat de Cabrera, que buscarà venjança.
La novel·la vol ser un record i un homenatge a totes les dones executades per bruixeria a Catalunya, especialment les dones jutjades al segle XVII a Sant Feliu Sasserra, població del Lluçanès on es troba el «Centre d’interpretació de la bruixeria de Catalunya» i on se celebra cada any la «Fira de les bruixes» que recorda aquells fets luctuosos. Però no està basada en cap història real, és més aviat una novel·la d’aventures emmarcada en la convulsa Catalunya de l’època, amb camins farcits de bandolers i pobles atemorits pel poder de les suposades bruixes.

 

Biografía

Glòria Peraita Pascual, nascuda a Barcelona el 20 d’abril de 1963. Llicenciada en matemàtiques per la Universitat de Barcelona. Dedica el temps que li deixa lliure la seva feina de professora de matemàtiques a les seves passions: la lectura, l’escriptura i les passejades per la natura que li serveixen d’inspiració. Sota la volta del cel és la seva primera novel·la.

Cerrar menú
×
×

Carrito

Carrito